divendres, 4 d’abril del 2014




                                                                   
                                             
                                                                 PANALLETS






Per fer la massa: (Amb aquesta quantitat d'ingredients [*] et sortiran uns 40-50 panellets.)


* Ingredients *

1 Kg ametlles
1/2 (un Kg i mig) de sucre
5 ous
1 ratlladura de llimona (només la pell)
1 raig d'anís. Molt poquet. Menys de mig xarrup

Per fer les varietats: Pinyons, ametlles sense torrar, codony, cireres confitades, xocolata, cafè . . . . . . Podeu ser imaginatius, el què més us agradi !!!!!!


Elavoracio:

  • 4 ous són per la massa, el sobrant servira per pintar els panellets un cop fets
  • Has de separar les clares dels rovells. Les clares s'han de fe a punt de neu.
  • Barreja les ametlles ben esmicolades, el sucre, els 4rovells, la ratlladura de llimona i el raig d'anís. Ha de quedar una massa ben compacta, pots fer-ho amb les man, amb una espàtula o amb l'ajuda d'algun utencili.
  • A mesura que vas creant aquesta massa vas afegint de mica en mica, les clares al punt de neu. Molt important, no tirar-ho, sinó poc a poc.
  • Un cop fet la massa feta ha de reposar unes 24 hores.
  • Passades les 24 hores ja podem fer les boletes i adornar-ho amb el què més ens agradi.
  • Enganxar pinyons, posar una ametlla o una cirera al mig.
  • Si en feu de xocolata només cal que mescleu la xocolata en pols amb la massa.
  • Un cop fet el panellet el pintem d'ou batut, així l'ingredient escollit quedarà ben enganxat i el panellet quedarà amb un color més bonic.
  • Finalment posem els panellets al forn. Uns 10 minuts, quan veiem que estiguin daurats es que ja esta al punt!!

                                                  Bon profit



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada