PANALLETS
Per
fer la massa:
(Amb aquesta quantitat d'ingredients [*] et sortiran
uns 40-50 panellets.)
*
Ingredients *
1
Kg ametlles
1/2
(un Kg i mig) de sucre
5
ous
1
ratlladura de llimona (només la pell)
1
raig d'anís. Molt poquet.
Menys de mig xarrup
Per
fer les varietats:
Pinyons, ametlles sense torrar, codony, cireres confitades, xocolata,
cafè . . . . . . Podeu ser imaginatius, el què més us agradi
!!!!!!
Elavoracio:
- 4 ous són per la massa, el sobrant servira per pintar els panellets un cop fets
- Has de separar les clares dels rovells. Les clares s'han de fe a punt de neu.
- Barreja les ametlles ben esmicolades, el sucre, els 4rovells, la ratlladura de llimona i el raig d'anís. Ha de quedar una massa ben compacta, pots fer-ho amb les man, amb una espàtula o amb l'ajuda d'algun utencili.
- A mesura que vas creant aquesta massa vas afegint de mica en mica, les clares al punt de neu. Molt important, no tirar-ho, sinó poc a poc.
- Un cop fet la massa feta ha de reposar unes 24 hores.
- Passades les 24 hores ja podem fer les boletes i adornar-ho amb el què més ens agradi.
- Enganxar pinyons, posar una ametlla o una cirera al mig.
- Si en feu de xocolata només cal que mescleu la xocolata en pols amb la massa.
- Un cop fet el panellet el pintem d'ou batut, així l'ingredient escollit quedarà ben enganxat i el panellet quedarà amb un color més bonic.
- Finalment posem els panellets al forn. Uns 10 minuts, quan veiem que estiguin daurats es que ja esta al punt!!
Bon profit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada